Informatie Praktijkopleiding Meubelmaken

Basistechnieken van het meubelmaken

Meubelmakerij Passen & Meten heeft een cursusjaar ontwikkeld waarbij je binnen een jaar de basistechnieken van meubelmaken leert. Natuurlijk word je in één jaar geen volleerd meubelmaker, maar je hebt na dit jaar wel genoeg vaardigheden en kennis opgedaan om zelf meubels te kunnen maken. Je bent na dit jaar in staat om je eigen bedrijf als zelfstandig meubelmaker te beginnen. Of je gaat aan het werk als meubelmaker /interieurbouwer in loondienst.

Inhoud van het cursusjaar Meubelmaken

Het cursusjaar is vooral gericht op het zelf ervaren van en bezig zijn met diverse technieken en vaardigheden die te maken hebben met meubelmaken. Je leert de basiskennis die iedere meubelmaker nodig heeft. Er zit een opbouwend geheel in het jaar, waarbij rekening wordt gehouden met de interesse en vaardigheden van de individuele cursist.

Technieken en gereedschappen

Als eerste start je met handgereedschap. Dit is de basis voor iedere meubelmaker. Het hout met al zijn unieke eigenschappen wordt zo door jou gevoeld en beleefd. Al vrij vlot ga je werken met elektrisch handgereedschap en de hout-bewerkingsmachines. Je oefent hiermee en past vervolgens de technieken toe door zelf je eerste meubels te maken. Gedurende het cursusjaar maak je zelfs 4 tot zelfs 6 meubels (waarvan 1 of 2 naar eigen ontwerp). Hierbij leer je diverse houtsoorten kennen, tekeningen lezen, zelf een houtstaat maken, het maken van een offerte, en de basistechnieken van afwerking toe te passen.

Lesdagen en tijden

Startdatum: maandag 6 september 2021

Startdatum: dinsdag 7 september 2021

       Startdatum: woensdag 23 februari 2022

Startdatum: donderdag 24 februari 2022

       Startdatum: maandag 5 september 2022

       Startdatum: dinsdag 6 september 2022


Lestijden Praktijkopleiding Meubelmaken: tussen 09.00-17.30 uur.
Minimaal 45 dagen van 7 effectieve werkuren per dag
Het aantal lesdagen kan oplopen tot 50+ dagen: de extra dagen zijn gratis!

Doel: Je maakt zelfstandig meubels door het aanleren van technieken en kennis, en het op de juiste manier toepassen daarvan.
Eindwerkstuk: een meubel naar eigen ontwerp of volgens afbeelding/tekening.

Lees verder: Kostenoverzicht en inhoud

Kosten en inhoud
Voordelen

Vraag vrijblijvend informatie aan over de Praktijkopleiding

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Informatie aanvragen Praktijkopleiding Meubelmaken

    Extra informatie