Cursus bovenfreesmachine

Home/Cursus bovenfreesmachine

Cursus Bovenfreesmachine

2 dagen

Verken de mogelijkheden van de bovenfrees

Een bovenfrees heeft heel veel mogelijkheden, zowel boven als onder het hout. In deze twee dagen bekijken en oefenen we een groot aantal toepassingen. Tijdens deze cursus bouwen we met de bovenfrees een freestafel speciaal aangepast aan uw eigen frees of de frees van uw keuze. U zult hier thuis veel plezier van hebben.

Freesbewerkingen oefenen

Op de eerste dag wordt in pittig tempo een aantal bewerkingsmogelijkheden geoefend, zoals profileren, groeven en sponningen maken, en een cirkel frezen. Er wordt steeds nauwkeuriger gewerkt. U leert goed met de bovenfrees om te gaan en u wordt “meester” over uw machine. De tweede dag bouwt u voor uw bovenfrees een freestafel. Hierbij maakt u gebruik van de kopieerring of sjabloongeleider. Deze freestafel, waarbij de bovenfrees op z’n kop in de tafel wordt geplaatst, geeft veel extra mogelijkheden. Tijdens de cursus maken we direct al gebruik van een freestafel bij het maken van een schuifzwaluwstaart.

Gratis freesjes inbegrepen

U krijgt een kistje met 12 freesjes gratis bij de cursus en kunt dus meteen met uw eigen gereedschap aan het werk. In het kistje zit onder andere een aantal profiel-freesjes met geleidewieltje, een kantenfreesje en een drietal groevenfreesjes.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor mensen die willen werken met een bovenfrees. U kunt beter ná de cursus tot aanschaf van een bovenfrees overgaan. Heeft u al een bovenfrees, brengt u die dan mee. Heeft uw bovenfrees geen kopieerring (bij sommige merken heet dit ook wel een sjabloongeleider), bestel er dan één vóór aanvang van de cursus. Een kleine met een diameter van 9 mm. is voldoende, maar één van 17 of 24 mm. is beter.

Kosten:  € 290,- (incl. 21% BTW) Een set van 12 freesjes krijgt u er gratis bij.

Cursus data: 

BF12 en 13 januari 2019(za-zo)
BF9 en 10 maart 2019(za-zo)
BF25 en 26 mei 2019(za-zo)
BF13 en 14 juli 2019(za-zo)
BF7 en 8 september 2019(za-zo)

Het dagprogramma loopt van 09:00 – 17:00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakketje mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Welke cursus wil je volgen?Persoonlijke gegevens

Extra informatie