Grote meubels en keukens bouwen van MDF

4 dagen

MDF is ideaal materiaal om nauwkeurig grote meubels te maken, zoals wandmeubels, boekenkasten en kledingkasten. Ook moderne keukens worden vaak van dit materiaal gebouwd. Met behulp van een (hand-) cirkelzaag, lamellofrees en bovenfrees is het ook voor hobbybouwers goed mogelijk om dit soort meubels zelf te maken.

Werken met de lamellofrees

De lamellofrees is een handige machine die groeven maakt in de te verbinden delen waarin dan een ovaal schijfje pershout wordt gelijmd. Dit is een soort platte deuvel (‘koekje’) waarvoor deze machine perfect en snel de groeven freest.

grote meubels en keukens bouwen
grote meubels en keukens bouwen van MDF

Doorloop het hele proces van planning tot bouw

In vier dagen behandelen we het gehele proces van ontwerpen, plannen en bouwen van kasten, laden en deurtjes, inclusief alle hang-, loop- en sluitwerk. Voor de geprofileerde deurtjes maken we gebruik van zogenaamde profiel-contraprofiel frezen, waardoor we geen pen- en gatverbindingen hoeven te maken. In de loop van de week maakt u zelf een voorbeeldkastje met deur en lade.

Voor het maken van bijpassende kastdeuren met roeden en glas hebben we de aparte tweedaagse cursus Kastdeuren met roeden en glas.

Voor wie?

Bestemd voor mensen die een groter meubel of een keuken van MDF willen bouwen. Voorafgaand aan deze cursus dient u de Basiscursus Ambachtelijk meubelmaken, de cursus Bovenfrees én de cursus Machinale houtbewerking te hebben gevolgd. Heeft u deze cursussen niet gevolgd, maar wel genoeg ervaring, neemt u dan even contact op met Passen & Meten.

Kosten:  € 495,- (incl. 21% BTW).

Cursus data: 

MK       12,13,19 en 20 maart 2022 (za-zo, za-zo)

Het dagprogramma loopt van 09.00 – 17.00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie