Klassieke keukens bouwen

4 dagen

Keukens in oude boerderijen en stadshuizen hadden onder de kraan of pomp veelal een kastenblok met een granito werkblad. Met achter de deurtjes meestal twee lagen met doorlopende planken en daarboven vaak een lade met een ronde houten knop. Hoewel van massief hout gemaakt, zijn deze keukens altijd geschilderd, meestal in donkere kleuren. De deurtjes hebben ouderwetse scharnieren en sluiten met houten draai-knoppen. Boven dit kastenblok hangt soms een platte kast met een mooie kaplijst en veel deuren, al dan niet met glas en roeden.

Klassieke keukens

Dit soort keukens komen, met hier en daar wat aanpassingen, ook in onze huidige stadshuizen en boerderijen vaak heel goed tot hun recht. Ze zijn erg sfeervol en helemaal niet zo moeilijk om te maken. In tegenstelling tot moderne keukens worden ze niet per kast maar als blok ontworpen en gebouwd.

klassieke keukens bouwen
klassieke keukens bouwen in 4 dagen

Zelf een klassieke keuken bouwen

In vier dagen doorlopen we het hele proces van het ontwerpen en bouwen van een klassieke keuken, inclusief laden en deuren. Daarbij bouwt u een voorbeeldblokje met deur en lade (uiteraard met zwaluwstaarten). We werken met massief hout en maken gebruik van handgereedschap, cirkelzaag en bovenfrees. Na deze cursus kunt u over het maken van een eigen keuken na gaan denken. Daarbij kunnen de voorbeeldkast en een syllabus als leidraad dienen. Voor het maken van bijpassende kastdeuren met roeden en glas hebben we de aparte tweedaagse cursus Kastdeuren met roeden en glas.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die de Basiscursus Ambachtelijk meubelmaken, de cursus Bovenfrees én de cursus Machinale houtbewerking heeft gevolgd. Heeft u deze cursussen niet gevolgd, maar wel genoeg ervaring, neemt u dan contact op met Passen & Meten.

Kosten:  € 485,- (incl. 21% BTW).

Cursus data: 

KK         komt weer in 2022

Het dagprogramma loopt van 09.00 – 17.00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie