Meubelmaken 2, vervolgcursus

5 dagen

In deze vervolgcursus meubelmaken maken we een meubel met behulp van handgereedschap, elektrisch handgereedschap (zoals de bovenfrees) en eventueel de grote houtbewerkingsmachines. De technieken die u in de voorbereidende cursussen heeft geleerd worden tijdens deze cursus weer toegepast. Hierbij moet u denken aan het zagen, schaven, vlakken en strijken, schulpen, steken, paren en aftekenen, verlijmen, en het afwerken. U kunt zelf kiezen of u het meubel op de ambachtelijke wijze maakt of dat u ook gebruik maakt van de machines.

Vervolgcursus meubelmaken: wat gaan we leren?

In deze 5 dagen leert u een aantal houtverbindingen zoals de zwaluwstaart en de tandverbindingen. U maakt voor uzelf een zwaluwstaartmal. U gaat bezig met het houtverbreden en eventueel het werken met plaatmateriaal. Scherp gereedschap is het halve werk, dus we leren het slijpen van de steek– en schaafbeitels. Het leren werken met de lamellofreesmachine en dominofreesmachine is tevens een onderdeel van deze cursus. Aan de hand van een werktekening maakt u een houtstaat en stelt u een werkvolgorde vast. We gebruiken hardhoutsoorten zoals eiken, beuken, esdoorn, kersen of essen. Indien gewenst, gebruiken we ook gefineerd plaatmateriaal.

Kiezen wat u gaat maken

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • een massiefhouten kleine tafel, met zwevend blad;
  • een bijzettafel van massief hout met een gefineerd blad.

Er wordt van tevoren met u besproken welk meubel u wilt gaan maken.

Voor wie?

Voorafgaand aan deze cursus, hebt u de cursus Meubelmaken 1, de cursus Bovenfrees én de cursus Machinaal houtbewerken gevolgd.

Kosten:  € 535,- (incl. 21% BTW).

Cursus data: 

MM 2  22,23,24,29,30 januari 2021 (vr,za,zo,vr,za)
MM 2  12,13,14,19,20 november 2021 (vr,za,zo,vr,za)

Het dagprogramma loopt van 09.00 – 17.00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie