Cursus Meubelmaken met de WoodRat

2 dagen

Waarom werken met de Woodrat?

Veel houtbewerkers gebruiken een mal om de bovenfrees op de juiste manier te geleiden om het fijne werk te doen. Het maken van mallen neemt vaak meer tijd in beslag dan het werkstuk waar het uiteindelijk om gaat.

Het doel van de WoodRat is om het hout en de bovenfrees vast te houden. Er hoeft geen enkele mal aan te pas te komen om de bovenfrees veilig in de juiste richting door het hout te laten gaan. De WoodRat geleidt de bovenfrees onder een precieze hoek voorwaarts en achterwaarts door het hout dat er aan de onderzijde aan vastgeklemd is.

Tevens kun je de bovenfreesmachine volledig onder controle houden, terwijl je het hout er langs leidt. Binnen bepaalde grenzen, kun je met de WoodRat elk stuk hout onder bijna iedere gewenste hoek bewerken. Met behulp van de WoodRat kunnen veel houtverbindingen gemaakt worden. Meestal sneller en preciezer dan op andere manieren.

cursus Woodrat
Woodrat

Wat kan ik met de Woodrat?

De WoodRat is een heel geschikt middel om de volgende houtverbindingen te maken: pen- en gatverbindingen, groef- en halfhoutverbindingen, verbindingen met deuvels, slis- en/of tandverbindingen, groefverbindingen en meerdere soorten zwaluwstaartverbindingen zoals de schuifzwaluwstaart, de open zwaluwstaart en halfverdekte zwaluwstaart.

Voor wie?

Deze cursus kan worden geboekt door iedereen die al een Woodrat bezit. Men brengt de eigen Woodrat (en accessoires) mee om er tijdens de cursus mee te werken.

Kosten:  €320,- inclusief 21% BTW

Cursus data: 

WR 13 en 14 maart 2021 (za-zo)
WR 12 en 13 juni 2021 (za-zo)

Het dagprogramma loopt van 09:00 – 17:00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakketje mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?



    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie