Meubelmaken met tafelcirkelzaag en bovenfrees

3 dagen

Maak een eigen meubel met tafelcirkelzaag en bovenfrees

Vanaf het begin gaan we aan de hand van een houtstaat het hout indelen, opdelen en kallibreren. Met een goede werkvolgorde gaat u vervolgens aan de slag met het paren, afschrijven en het bewerken van het hout. Tijdens alle werkzaamheden zullen we regelmatig leren hoe we de machines kunnen gebruiken om ons doel te bereiken. Het bijzondere aan deze cursus is dat we veel van elkaar leren. Iedereen maakt een eigen meubel met de daarbij behorende bewerkingen, die we zullen zien en ervaren.

Als meubel kunt u bijv. een bijzettafel, een kastje, een haltafel of een salontafel maken. Maar het is ook leuk om een meubel te maken naar eigen ontwerp of vanaf een afbeelding.

De deelnemers hebben daarbij uiteraard de beschikking over een tafelcirkelzaag en bovenfrees. Heeft u zelf al één van deze machines, brengt u die dan mee.

Benut alle mogelijkheden van elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap maakt het meubelmaken een stuk gemakkelijker. Veel mensen overwegen daarom de aanschaf van een bovenfrees en/of tafelcirkelzaag. Wie er al een gekocht heeft, benut vaak niet alle mogelijkheden die deze machines bieden. Voor beide groepen is deze cursus geschikt.

Meubelmaken met tafelcirkelzaag en bovenfrees
cursus meubelmaken met tafelcirkelzaag en bovenfrees

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die de Basiscursus Meubelmaken 1, de cursus Bovenfrees én de cursus Machinale houtbewerking heeft gevolgd. Heeft u deze cursussen niet gevolgd, maar wel genoeg ervaring, neemt u dan even contact op met Passen & Meten. U maakt een meubel vanaf tekening, naar eigen ontwerp of vanaf een afbeelding.

Kosten:  € 380,- (incl. 21% BTW)

Cursus data:                      

CB 5,6, en 7 februari 2021 (vr-zo)

Het dagprogramma loopt van 09:00 – 17:00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakketje mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie