Cursus Meubelrestauratie

5 dagen

Zelf meubelrestauratie technieken toepassen

Het repareren en restaureren van oude en antieke meubelen is echt heel erg leuk. Het effect van een mooi schoongemaakt oppervlak of een hersteld stuk fineer is vaak verrassend groot.

In deze cursus krijgt u een overzicht van de mogelijkheden en krijgt u de gelegenheid te oefenen met een aantal technieken voor reparatie en oppervlaktebehandeling. De eerste drie dagen oefent u technieken die in de restauratie gebruikt worden, de volgende twee dagen werkt u aan een te restaureren meubel dat u van huis meegenomen heeft.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Op de eerste dag worden constructie en houtverbindingen besproken en oefent u het maken en repareren daarvan.
  • De tweede dag is de fineerdag: het snijden, lijmen, herstellen en verwijderen van fineer en het voorbereiden van de ondergrond.
  • De derde dag wordt besteed aan het kleuren en de afwerking. U leert werken met verschillende soorten kleurbeitsen en met het mengen en nabootsen van kleuren. Daarnaast besteden we aandacht aan het werken met stopwas en de afwerking in olie, was en/of lak.
  • Op de vierde en vijfde dag werkt u aan het door u zelf meegebrachte meubel. U krijgt materiaal en advies en uw vorderingen worden continu gevolgd en besproken.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die graag oude en antieke meubelen wil leren opknappen en restaureren. U dient wel eerst de cursus Meubelmaken 1 te volgen.

Kosten:  € 535,- (incl. 21% BTW).

Cursus data:     7  t/m  11 mei 2019     (di-za)

Het dagprogramma loopt van 09:00 – 17:00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie