We waren met een gemengde groep van 6 participanten: twee dames, waarvan een jong en een middelbaar en vier mannen, waarvan een middelbaar en drie 65+ (waaronder vader en zoon).
Bert Kok gaf de cursus op een effectieve wijze en in een prettige sfeer, zoals wij dat ook samen tijdens de introductiedag hadden ervaren. Wanneer iemand té precies bezig was, kreeg hij ontspannen het advies om de lat voor zichzelf  iets minder hoog te leggen Ook tijdens koffie- en lunchpauzes bracht Bert, als de gesprekken een keer stil vielen, die op soepele wijze weer op gang.

Het programma zit goed in elkaar en tempo werd gedurende de vijf dagen gaandeweg opgevoerd. Het programma was afwisselend en was – naast een ruim aantal ‘proefstukken’ – gericht op het zelf maken van een kastje met glazen deurtje, waarin de geoefende houtverbindingstechnieken toegepast werden. Op de laatste middag kregen twee rustpunten (behandeling van schaaftechniek en van nuttige literatuur) iets te langdurige aandacht, waardoor  men om vijf uur nog niet klaar was.

Hoogtepunt van het programma was voor mij het in elkaar lijmen van de kast-‘body’ en het afhangen van de scharnieren en sluiting. Uiterst leerzaam om te leren hoe je binnen 20 minuten (door het eerste aanzetten van de houtlijm bepaald) met gebruik van zo’n 8 lijmtangen alle halfhout-hoekverbindingen in één keer in alle richtingen haaks verlijmt en zo nodig opgetreden afwijkingen bijstelt.