Workshop Werkbank maken

4 dagen

Bouw uw eigen beukenhouten werkbank

In deze vier dagen bouwen we voor iedere deelnemer een zware beukenhouten meubelmakerswerkbank, waarvan de maten zijn aangepast aan uw eigen werkhoogte en werkplaatsruimte. Het meest gebruikelijk is een werkbank van ongeveer 160-200 cm lang en 60 cm diep, met poten van 8×8 cm. Aan de achterzijde van het werkblad komt een bak voor gereedschap. Als u dat wilt, kunt u in het blad ronde of vierkante gaten maken waaraan u met bankhaken werkstukken kunt vastklemmen. Ook laden en een opbergrek onder het werkblad behoren tot de mogelijkheden. U kunt ook een keukentrolley maken met dezelfde technieken.

De werkbank of keuken trolley wordt gemaakt van de beste kwaliteit A gestoomd en gedroogd beukenhout. U bepaalt zelf de hoogte en hoeveel/welke bankschroeven u wilt toepassen.

Samen werken met houtbewerkingsmachines

In hoofdzaak maken we gebruik van grote en kleine houtbewerkingsmachines. Er wordt gewerkt in koppels die samen een bepaalde bewerking voor hun rekening nemen. U krijgt dus tevens meer ervaring in het werken met de machines. Stap voor stap worden alle onderdelen gemaakt en in elkaar gezet.

Met uw eigen werkbank weer naar huis

Aan het einde van de week neemt u de werkbank in een aantal onderdelen mee naar huis. Een unieke kans om in het bezit te komen van een degelijke, eigengemaakte, beukenhouten werkbank die normaal minstens € 950,- tot 1180,- kost.

Voor wie?

Bestemd voor mensen die de cursus Meubelmaken 1 en 2 en de cursus Machinale houtbewerking hebben gevolgd. Heeft u deze cursussen niet gevolgd, maar wel genoeg ervaring, neemt u dan even contact op met Passen & Meten.

Kosten:

€840,- (incl. 21% BTW). Dit is inclusief materiaal voor de werkbank met twee zware bankschroeven, excl. lade en rek.

Cursus data: 

WB       deze workshop wordt ingepland bij 3 of 4 aanmeldingen

Het dagprogramma loopt van 09:00 – 17:00 uur, met voldoende pauzes tussendoor. Neem zelf een lunchpakketje mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

cursus agenda
cursus overzicht

Schrijf je direct in voor een cursus

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Welke cursus wil je volgen?    Persoonlijke gegevens

    Extra informatie